Sprogbarrieren er én af de største udfordringer, når man flytter til et nyt land, hvilket gør sig gældende for både børn og voksne. De fleste kan bestille en øl eller tyde et menukort, men at skulle føre en samtale med Policia Local, når man har parkeret ulovligt, og de vil slæbe ens bil væk, så kommer man nemt til kort.

Spanierne er generelt ret dårlige til engelsk, og er derfor meget mere åbne, hvis man formår at kommunikere på deres modersmål.

I samme ombæring er børn ofte hurtigere til at lære et nyt sprog. og for at kunne støtte sine børn optimalt i udviklingen af deres spanske tale, er det en klar fordel at kunne mestre ihvertfald de basale sprogkundskaber selv.

Vanesa Gutierez, skolens spansklærer, tilbyder spansk undervisning til forældre og andre voksne, hvis man er interesseret. Undervisningen foregår på skolen og ligger om eftermiddagen eller aftenen alt efter behov.